همايش راهكارهاي مقابله با سرطان در سينا اراك برگزار شد

به گزارش روابط عمومي بيمارستان فوق تخصصي سينا اراک همایش راهکارهای مقابله با سرطان با حضور دکتر حسینیان متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی با برنامه ریزی واحد آموزش و توانمندسازي و همکاری روابط عمومی بیمارستان فوق تخصصی سینا اراک در این مجموعه درمانی برگزار شد و به صورت زنده از طریق لایو اینستاگرام در اختیار عموم قرار گرفت.

دکتر حسینیان در این همایش گفت: عوامل مختلفی باعث ایجاد سرطان در افراد می شود، اما در مجموع کسب اطلاعات در مورد تغذیه سالم و رفتار فردی مناسب می تواند این عوامل را کاهش دهد.

وي ادامه داد: به عنوان نمونه آفتاب باعث پیری پوست می شود و قرار گرفتن پوست به صورت مداوم در معرض نور آفتاب خود می تواند به پوست آسیب رسانده و باعث احتمال ایجاد سرطان شود.

حسينيان با تاكيد بر اين نكته كه در کل هر عاملی که چرخه رشد سلول های معیوب در بدن را تقویت و سرعت را زیاد کند باعث بروز بیماری مانند سرطان می شود، افزود: به عنوان مثال در بانوان استروژن سرعت ابتلا به سرطان را زیاد می کنند، استروژن همان عاملی است که در نوجوانی جهش قد را شکل می دهد و در سنین بالا در صورتی که زمینه وجود داشته باشد می تواند باعث بروز سرطان شود.

اين متخصص ادامه داد: در خانمی که دوران بلوغ زودتر شروع شده باشد و دیرتر یائسه شود به این معناست که زمان بیشتری با استروژن مواجه است این موضوع ممکن است باعث جلوگیری از پوکی استخوان شود اما در صورت وجود زمینه لازم می تواند بیماری سرطان را ایجاد کند.

وي گفت: باتوجه به اینکه مواد غذایی و خوراکی می توانند باعث تشدید یا کند شدن چرخه ابتلا به سرطان شود باید در تهیه مواد غذایی، داروهای گیاهی مختلف و.. دقت شود.

دكتر حسينيان بيان كرد: برای مثال باید گفت تخم کتان، سویا، رازیانه و تا حدودی روغن کنجد سرشار از استروژن هستند و به نظر من می تواند باعث بروز سرطان شود البته این تنها یک نظر فردی و احتمال است اما می توان به آن توجه کرد.

وي خاطر نشان كرد: نکته دیگری که باید توجه داشت به این صورت است که استروژن از کلسترول ساخته می شود در افراد چاق کلسترول به استروژن و در آقایان کلسترول به تستسترون تبدیل و در نتیجه در بدن بیشتر به وجود می آید که زمینه بروز سرطان است.

حسينيان با بيان اين نكته كه نیترات ماده ای بسیار مفید است و زمینه ساخت پروتئین را فراهم می کند، افزود: اين ماده ماده ای است که می تواند باعث بازپروری و سرعت رشد چرخه سلولی گیاه شود، اما باید توجه داشت که می تواند این داستان را تا حدی در مورد سلول های انسانی پیاده کند.

وي ادامه داد: نیترات در بزاق دهان به نیتریت تبدیل می شود که زمینه احتمال سرطان است به این ترتیب زمانی که مواد غذایی حاوی نیترات استفاده می شود در صورتی که مسواک کمتر استفاده شود احتمال سرطان معده و روده وجود دارد.

حسينيان تاكيد كرد: حبوبات، لبنیات کم چرب، میوه و مغزها بهترین ترکیبات غذایی است که نیاز است استفاده شوند همچنين سوسیس و کالباس ماده نگه دارنده نیتریت دارد که می تواند زمینه ابتلا به سرطان را فراهم کند.

وي با يادآري اين نكته كه چای داغ به این دلیل که سلول را از بین می برد می تواند سرطان زا باشد گفت: سیگار و توتون سرشار نیکوتین هستند که جز مواد فعال کننده سلول های سرطانی است و ۴۰۰ نوع ماده فعال ایجاد می شود و همه این موارد می تواند سرطان را ایجاد کنند.

دكتر حسينيان بيان كرد: آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که ویژگی بیوشیمیایی دارند، لبو، هویج و گوجه فرنگی از جمله مواد دارای آنتی اکسیدان است و ویتامین های A C D E دارای آنتی اکسیدان خیلی قوی هستند و همچنین آنتی اکسیدان نقش مهمی تعادل یونی سلول ایفا می کنند.

وي در پايان خاطر نشان كرد: بی خوابی می تواند باعث بروز رادیکال های آزاد شود یا برخی وسایل الکترونیکی مانند موبایل تعادل یونی بدن را برهم میزند که آنتی اکسیدان می تواند تعادل را برگرداند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *