تهويه محل سكونت دردوران كرونا

منتشر شده در تاریخ : 1399 / 11 / 27
منبع :روابط عمومي بيمارستان فوق تخصصي سينا اراك

پرینت صفحه





اشتراک گذاری این مطلب

تصویر

دکتر عباس شاهسونی رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت بر نقش و اهمیت برقراری تهویه مناسب در منازل در دوران همه گیری کرونا تاکید کرد.

جریانات هوا می تواند قطرات را جابجا كند بنابراين در محل زندگي باید ترجیحا تهویه طبیعی با استفاده از پنجره ها و درب ها فراهم شود.

نرخ تهویه بستگی به مساحت منزل و فضای بسته، تعداد افراد ساکن، تعداد پنجره ها و درب ها دارد. باید به گونه ای برنامه ریزی شود که به ازای هر نفر در منزل و فضاهای بسته حداقل 7 الی 10 لیتر در ثانیه هوا تامین شود.

همچنین، باید هوای منزل و فضاهای بسته 2.5 تا 6  بار در ساعت تعویض شود. در صورتیکه هوای فضای بسته 4 بار در ساعت تعویض شود، پس از مدت زمان 37 دقیقه 90 درصد از هوای آلوده از فضای بسته خارج می شود.

بهترین حالت تهویه طبیعی زمانی فراهم می شود که پنجرهای مقابل هم در ساختمان باز شوند، در اين صورت ظرف مدت زمان 5 دقیقه ،90 درصد آلودگی کاهش می یابد.

سیستم های تهویه مطبوع باید فعال و مطابق با دستورالعمل های آن نگهداری شوند، که به طور معمول در محدوده 25-20 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 60-40 درصد است.

بعضي از منازل دارای سیستم های تهویه مطبوع با هوای اجباری هستند که هوا را در خانه از طریق کانال دوباره وارد گردش می کنند. در این منازل اغلب دستگاه های کنترل هوا دارای قابلیت تعبیه و تعویض فیلتر هستند. درصورت امکان، چنین فیلترهایی باید به فیلترهای با راندمان بالا مانند MERV14 یا بالاتر مجهز شوند

در ساختمان هایی که چندین واحد مسکونی وجود دارند (به عنوان مثال آپارتمان) و فردی در ساختمان مبتلا باشد، باید مراقبت بیشتری جهت کاهش خطر سرایت آلودگی از یک واحد به واحد دیگر صورت گیرد و همیشه مقداری آب در سیفون های لوله کشی وجود داشته باشد.

توصیه می شود که واحد مسکونی را نسبت به هر فضای مشترک مجاور، مانند یک راهرو تحت فشار مثبت نگه دارید. پنجره های باز را به حداقل برسانید، مگر اینکه به منظور رعایت حداقل شرایط تهویه یا حفظ سطح قابل قبول درجه حرارت و رطوبت داخلی ضروری باشد.